Anugerah

MAJALAH ANIS TERIMA PENGIKTIRAFAN NEGARA

Menjelang sedekad berada di persada dunia penerbitan tanah air, Majalah ANIS terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd mendapat pengikrafan kebangsaan melalui Anugerah Penerbitan Berkala Terbaik yang diterima di dalam majlis penyampaian Anugerha Media Islam Negara (AMIN), yang pertama.
Turut mendapat pengiktirafan adalah Editor Pengasas ANIS, Pn. Aliyah Sijari, yang terpilih sebagai Penulis Rencana Terbaik dalam majlis yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra pada April tahun 2007.

Pengarah Urusan GIMG Tuan Haji Abu Hassan Morad menerima anugerah bagi pihak Majalah ANIS daripada Dato' Manja Ismail, Ketua Pengarang Berita Harian. Manakala Puan Aliyah menerima anugerah yang disampaikan oleh Dato' Mustafa Abd Rahman, Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

AMIN yang julung-julung kali dianjurkan oleh JAKIM merupakan penghargaan kerajaan Malaysia kepada pengamal media yang telah memberikan sumbangan cemerlang dalam memartabatkan Islam sebagai penggerak kemajuan ummah dan negara. Anugerah ini turut memberi pengiktirafan kepada pengamal media penyiaran.

Tokoh ilmuwan Islam Dr Muhammad Uthman El-Muammadi diberikan Anugerah Perdana Media Islam dalam majlis tersebut, yang dirasmikan oleh Dato' Dr Abdullah Md Zin, Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

No comments:

Post a Comment